Gieskes Strijbis Fonds

De Noordzee – Wat doen we ermee?

De film werd op donderdag 9 november 2017 vertoond tijdens het symposium over de Noordzee van het Gieskes-Strijbis Fonds in de Amsterdamse Westergasfabriek. Ik deed research en productie.

De Noordzee is de drukst bevaren en meest intensief gebruikte zee ter wereld. Het is bovendien het grootste natuurgebied van Nederland. Toch is de Noordzee nauwelijks onderwerp van gesprek De meeste mensen weten er echter weinig tot niets van af. Ook filmmakers Albert Kein Haneveld en Stefan Egberts hebben geen idee. Maar ze gaan het tot op de bodem uitzoeken.

In opdracht van het Gieskes-Strijbis Fonds praten Albert en Stefan met de voormalige visser Han IJpma, Greenpeace woordoerder Tom Grijsen en wetenschappers Karin van de Reijden en Han Lindenboom. Tot slot reizen Albert en Sterfan af naar Den Haag waar ze met Tweede-Kamerlid Eppo Bruins praten over de noodzaak van een masterplan Noordzee. Bruins wil dat dit masterplan deze regeerperiode vastgesteld wordt. Hij kondigt aan ‘zich er persoonlijk voor in te spannen’ bij minister Schouten van LNV.