Op dit moment doe ik de eindredactie van Oranje van Boven: De keukens van de koning

Kleine Storm produceert Oranje Van Boven: De keukens van de koning voor AVROTROS

Van staatsbanket tot uitblinkerslunch, van diner voor het corps diplomatique tot fingerfood voor een kleine receptie, het komt allemaal uit de keukens van Paleis Noordeinde en het Koninklijk Paleis Amsterdam. Met elkaar eten is een goede manier om een brug te slaan tussen mensen, culturen en landen.

Dit speelt dan ook een belangrijke rol in de verbindende functie die het Koninklijk Huis heeft in Nederland. Yvette van Boven krijgt in de nieuwe zesdelige AVROTROS-serie Oranje Van Boven: De keukens van de koning een unieke inkijk achter de schermen. De serie wordt geproduceerd door Kleine Storm en is in 2024 te zien.

Een jaar lang loopt Yvette van Boven ‘stage’ bij het Departement Hofmaarschalk van de Dienst van het Koninklijk Huis, die de Koning en andere leden van het Koninklijk Huis ondersteunen in de uitoefening van hun functie. Yvette kijkt mee, steekt de handen uit de mouwen en leert dit team kennen dat vorm geeft aan alle evenementen en ontvangsten op de paleizen.

Natuurlijk heeft ze grote belangstelling voor de receptuur van de koninklijke keukens, maar ziet Yvette tijdens haar bezoeken aan de paleizen ook wat er nog meer komt kijken bij de organisatie van koninklijke ontvangsten.

 

Berichtnavigatie